В Одесі співробітниками міліції за порушення маршруту антинатівського хресного ходу затримано лідера громадської організації «Единое отечество» Валерія КАУРОВА.

Валерій Кауров, фото 9 травня 2007 р.
Про це повідомили УНІАН в міськуправлінні міліції, уточнивши, що «згідно з розпорядженням В.КАУРОВА був порушений маршрут антинатівського хресного ходу».

Зокрема, після прибуття у Вірменський провулок, який виходить до Військової гавані, де базуються кораблі, що беруть участь в міжнародних навчаннях «Сі Бриз – 2007», учасники акції вирішили продовжити хід по пожвавленій автомагістралі до морського вокзалу. Фактично було перекрито рух транспорту по Приморській вулиці.

Відео дня

В.КАУРОВА затримано за «порушення порядку організації, проведення зборів, вуличних ходів і демонстрацій», згідно з вимогами Адміністративного кодексу України (ст.185 прим.). Суду має винести рішення – призначити затриманому штраф або взяти під варту.

В.КАУРОВ був доставлений в Приморський райвідділ міліції.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні центральними вулицями Одеси прихожани місцевих храмів провели черговий антинатівський хресний хід, що почався біля воріт Свято-Пантелеймонівського монастиря. Процесія рухалася під звуки дзвонів з динаміків звукопідсилюючої апаратури, встановленої на спеціальному автомобілі, по Пушкінській і іншим вулицям, перешкоджаючи руху автотранспорту на пожвавлених магістралях. Учасники акції несли «антинатівські» плакати і церковні корогви.

Правоохоронні структури не блокували мітинги і ходи активістів антиукраїнських сил, хоча 5 липня Приморський районний суд Одеси заборонив проведення подібних акцій проти учасників міжнародних навчань «Сі Бриз-2007».