Шевченківський районний суд Києва закрив справу, порушену проти двох активістів Ігоря Галактіонова та Ігоря Гаркавенка, затриманих під час акції проти свавілля міліції на Майдані Незалежності в ніч з 18 на 19 липня. Про це повідомила народний депутат від “УДАРу” Оксана Продан, яка була присутня на судовому засіданні, повідомили УНІАН у прес-службві партії «УДАР».

"Суд закрив справи у зв’язку з відсутністю складу правопорушень. Ці справи слухали у приміщенні Шевченківського суду по вул. Білоруській. Наразі я повертаюся до центрального приміщення суду на Смірнова-Ласточкіна на підтримку решти активістів. Бо судові засідання ще тривають”, - повідомила Продан.

Відео дня

Водночас, як розповів юрист “УДАРу”, помічник Віталія Кличка, Володимир Бондаренко одного з активістів - Юрія Андрєєва - суд оштрафував на 85 грн.

Судові засідання щодо інших активістів тривають.

Як повідомляв УНІАН, вночі з 18 на 19 липня спецпідрозіл МВС "Беркут" розігнав мітинг учасників пішої ходи з Врадіївки на Майдані Незалежності у Києві.

Під час розгону мітингу проти свавілля міліції на Майдані Незалежності у Києві міліція затримала вісьмох учасників акції, але вранці відпустила їх. За словами координатора Врадіївської ходи Василя Любарця, один з учасників акції потрапив до лікарні.