На Полтавщині хочуть демонтувати всіх Ленінів

Віктор Бугайчук, голова Полтавської обласної державної адміністрації на апаратній нараді оприлюднив вимогу, щоб символи тоталітаризму прибрали до 24 листопада, дати увічнення жертв Голодомору 1932-33 років, повідомляє прес-служба ОДА.

«Найбільший зі злочинів людства – Голодомор 1932-1933 років в Україні Верховна Рада визнала актом геноциду українського народу, вчиненого комуністичним режимом СРСР», – нагадав Бугайчук. 

Читайте такожВ Україні залишилось більше двох тисяч цілих Ленінів - експертРаніше Бугайчук видав розпорядження № 323 „Про заходи з усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території Полтавської області”. Зокрема, документ передбачає у всіх районах усунути наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР на території області.

Відео дня

За даними Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю на Полтавщині в лютому-березні цього року демонтовано 42 пам’ятники Леніну.

За інформацією управління культури облдержадміністрації, на сьогодні в області з 226 пам’ятників В.Лєніну, які були взяті на облік як пам’ятки культурної спадщини, демонтовано 109, залишилося – 117.