Великобританія, яка зараз головує в G7, закликала виступити єдиним фронтом проти країн-агресорів / Ілюстрація REUTERS

Віце-президент Європейської комісії, Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель зазначає, що все, що може являти собою напад на Україну, матиме для Росії високу ціну.

Про це йдеться в офіційній заяві Борреля за результатами зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" (Великобританія, США, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія).

Читайте такожБоррель про скупчення військ РФ: Євросоюз намагається робити все для уникнення напруження

Відео дня

"Сьогодні на цих зборах великих демократичних країн я представляю Європейський Союз в цілому. Важливим питанням була ситуація на східному кордоні Європи, в Україні, де Росія збирає війська. Це являє собою загрозу", - зазначив Боррель.

За його словами, на зустрічі G7 всі були єдині в тому, щоб стати на підтримку України, на підтримку її суверенітету і територіальної цілісності.

"Ми працюємо в режимі стримування, щоб дати Росії зрозуміти, що все, що може являти собою атаку на Україну, буде мати високу ціну. Ми всі разом підтримуємо Україну", - заявив Боррель.

Підтримка України:

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (G7) 11 грудня на зустрічі в Ліверпулі обговорили підтримку України проти агресії Росії, відносини з Китаєм, іранську ядерну програму і питання глобального розподілу вакцин проти коронавірусу.

На зустрічі Великобританія, яка зараз головує в G7, закликала виступити єдиним фронтом проти країн-агресорів.