Страви на Різдво – рецепти страв на Різдво Христове 2020 / Фото УНІАН 

Меню на Різдво, на відміну від пісних страв на Святвечір, має бути різноманітним. Також християнам в цей день дозволяється випити алкоголю в розумних межах.

Страви на Різдво: яким має бути святковий стіл

Святкування Різдва Христового в Україні та світі вважається одним з головних зимових й релігійних свят. 7 січня закінчується Пилипівський піст, що означає щедрий стіл й гучні різдвяні пісні – колядки. Водночас медики не радять одразу братися за м’ясо чи калорійні страви, а краще – з салатів на Різдво.

До меню різдвяних страв радимо додати пісні салати на Різдво, що підготують вас до довгого застілля та не обтяжуватимуть шлунково-кишковий тракт.

Відео дня

Салат зі скумбрією

obozrevatel.com

Для його приготування вам знадобиться 250-300 г копченої скумбрії, 5 картоплин, 3 солоних огірки, 250 г зеленого горошку, зелена цибуля і пісний майонез.

Поріжте кубиками відварену картоплю, почищену скумбрію. Промийте горох і перемішайте все з пісним майонезом. Для прикраси салату візьміть зелень.

Салат з авокадо

brovarnya-rivne

Для цього салату візьміть листя салату, 2 авокадо, 2 огірки, 1 банку маслин, оливкову олію й кріп та сіль (за смаком).

Порване листя салату викладаємо на тарілку, додаємо почищений огірок та авокадо. Разом з олією перемішуємо інгредієнти. Для прикраси візьміть оливки.

Олів’є

Яке ж українське Різдво без олів’є у меню?  Втім, приготувати його теж можна таким чином, аби не нашкодити шлунково-кишковому тракту.

sovkusom.ru

Візьміть 4 картоплини, 3 морквини, 1 банку зеленого горошку, 100 г морської капусти, 3 огірки, 8-10 оливок, цибулю, 250 мл пісного майонезу. Куркума, перець, сіль – за смаком.

Перемішуємо нарізану кубиками відварену картоплю, моркву у великій мисці. Оливки нарізаємо кружальцями, цибулю дрібно шинкуємо та обшпарюємо. Додаємо цибулю й оливки у салатник.

Крім того, олів'є входить до 12 страв на Різдво.