
Мариновану цибулю часто беруть для салатів або подають до шашлику, риби. Водночас не кожен може приготувати її смачно. Ми підібрали кілька варіантів, які варто зберегти собі для святкового столу.
- Як замаринувати цибулю для салату
- Маринована цибуля за 5 хвилин
- Маринована цибуля - рецепт із гострим перцем
- Як замаринувати цибулю до шашлику
Як замаринувати цибулю для салату
Це найпростіший і найуніверсальніший рецепт. Для нього потрібно взяти:
- одну цибулину;
- 120 мілілітрів столового оцту (5%);
- 240 мілілітрів води;
- столову ложку цукру;
- півтори чайної ложки солі.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або кільцями - на вибір. Змішуємо теплу воду, спеції та оцет. Цибулеві скибочки перекладаємо в банку або миску і заливаємо маринадом.
Накриваємо ємність харчовою плівкою або кришкою. Залишаємо в холодильнику на один день і можна використовувати.
Також корисно знати, як смачно замаринувати цибулю, коли в запасі лічені хвилини.
Маринована цибуля за 5 хвилин
Це дуже швидкий та ефективний спосіб приготування. Для нього беремо:
- одну салатну (фіолетову) цибулю;
- одну ріпчасту цибулю;
- дві столові ложки ароматної рослинної олії;
- дві столові ложки яблучного оцту;
- 30 грамів кропу і петрушки;
- столову ложку цукру;
- третину чайної ложки солі.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями та розділяємо їх у мисці. Посипаємо сіллю і цукром, вливаємо оцет і перемішуємо виделкою. Залишаємо маринуватися на п'ять хвилин. Нарізаємо дрібно зелень і всипаємо до цибулі. Поливаємо олією і знову перемішуємо. У результаті отримуємо шалену мариновану цибулю.
Маринована цибуля - рецепт із гострим перцем
За цим методом цибуля вийде пікантною і дуже незвичайною. Його варто спробувати, якщо хочеться експериментів. Для приготування треба взяти:
- дві цибулини;
- шість зубців часнику;
- два-три гострих перці;
- гілочку кінзи чи петрушки;
- 350 мілілітрів води;
- 700 мілілітрів столового оцту (5%);
- 200 грамів цукру.
Перець нарізаємо кільцями, а часник і цибулю - середніми шматочками. Зелень потрібно крупно нарубати.
У сотейник наливаємо воду, оцет і всипаємо цукор. Кип'ятимо до його розчинення. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і всипаємо часник.
Цибулю, перець і зелень кладемо в банку або глибоку миску та перемішуємо. Заливаємо маринадом і прибираємо в холодильник. Маринована цибуля для салату за цим рецептом буде готова через 4-5 годин.
Як замаринувати цибулю до шашлику
За допомогою цього рецепта можна підготувати ароматну та хрустку закуску до м'яса. Для приготування беремо:
- дві цибулини;
- чотири столові ложки оцту (9%);
- столову ложку солі;
- столову ложку цукру;
- склянку кип'яченої води;
- кріп.
Змішуємо воду з цукром, сіллю та оцтом. Цибулю нарізаємо півкільцями, а зелень - дрібно рубаємо. Переміщаємо все в миску й обережно перемішуємо.
Далі потрібно накрити кришкою або плівкою і поміщаємо на полицю в холодильнику. Маринована цибуля до шашлику буде готова хвилин через 20-25.