Шпинат - рецепти для тих, хто на дієті / depositphotos.com

Шпинат - один з найкорисніших серед листових овочів. Його просто готувати, і він прекрасний практично в будь-яких поєднаннях, а ще - дуже низькокалорійний. Спробуйте приготувати хоча б один із цих рецептів зі шпинатом - ви закохаєтеся в цю зелень.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат глехурад зі свіжих овочів.

Пхалі зі шпинату

Один з найпростіших і яскравих рецептів грузинської кухні. Закуска готується дуже швидко.

Відео дня

Для приготування вам знадобляться:

  • шпинат - 300 г;
  • волоські горіхи - 50 г;
  • часник - 2 зубчики;
  • кінза - пучок;
  • сіль - за смаком;
  • червоний мелений перець - за смаком;
  • мелений коріандр - за смаком;
  • хмелі-сунелі - за смаком;
  • лимонний сік - за смаком;
  • зерна граната - для прикраси.

Відваріть шпинат протягом хвилини в окропі, відкиньте на друшляк і обдайте холодною водою. Відіжміть руками, щоб стекла рідина. Подрібніть шпинат, кінзу, горіхи і часник в блендері. Посоліть, додайте спеції та сік лимона. Перемішайте - повинна вийти однорідна маса. Сформуйте з неї кульки трохи більші за волоський горіх. Прикрасьте зернами граната.

Салат зі шпинатом, яблуками і сиром під гірчичною заправкою

Легкий салат можна приготувати в якості перекусу - він хоч і низькокалорійний, але добре насичує. І на смак - зовсім не дієтичний.

Для приготування вам знадобляться:

  • шпинат - 300 г;
  • яблука - 2 шт.;
  • цибуля червона - 1/2 шт.;
  • горіхи - 50 г;
  • фета - 100-150 г;
  • олія - 80 мл;
  • лимонний сік - за смаком;
  • гірчиця діжонська - 1 ст. л.;
  • часник - 1 зубчик;
  • сіль - за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • мед - 1 ст. л.

Виріжте у яблук серцевину, наріжте фрукти тонкими скибочками і збризніть лимонним соком. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Змішайте шпинат, яблука, цибулю, горіхи, покришіть 1/2 частину сиру.

Приготуйте заправку: змішайте олію, лимонний сік, гірчицю, подрібнений часник, сіль, перець і мед.

Полийте салат заправкою, перемішайте і посипте сиром, що залишився.

Мітболи з індички зі шпинатом

Ця страва - корисна в усіх відношеннях. Індичка - дієтична та чудове джерело білка, при бажанні її можна замінити куркою, а шпинат візьміть заморожений.

Для приготування вам знадобляться:

  • шпинат заморожений - 300 г;
  • фарш індичий або курячий - 450 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • цибуля - 1/4 шт.;
  • часник - 1 зубчик;
  • сухарі панірувальні - 100 г;
  • сіль - за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • олія.

Розморозьте шпинат, відіжміть, щоб позбутися зайвої рідини. Подрібніть цибулю, часник пропустіть через прес. Змішайте зелень з яйцем, фаршем, цибулею, часником. Посоліть і поперчіть. Сформуйте кульки, викладіть на деко, змащене олією. Запікайте при температурі 200°C протягом 20 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: