
Шпинат - один з найкорисніших серед листових овочів. Його просто готувати, і він прекрасний практично в будь-яких поєднаннях, а ще - дуже низькокалорійний. Спробуйте приготувати хоча б один із цих рецептів зі шпинатом - ви закохаєтеся в цю зелень.
- Пхалі зі шпинату
- Салат зі шпинатом, яблуками і сиром під гірчичною заправкою
- Мітболи з індички зі шпинатом
Раніше ми розповідали, як приготувати салат глехурад зі свіжих овочів.
Пхалі зі шпинату
Один з найпростіших і яскравих рецептів грузинської кухні. Закуска готується дуже швидко.
Для приготування вам знадобляться:
- шпинат - 300 г;
- волоські горіхи - 50 г;
- часник - 2 зубчики;
- кінза - пучок;
- сіль - за смаком;
- червоний мелений перець - за смаком;
- мелений коріандр - за смаком;
- хмелі-сунелі - за смаком;
- лимонний сік - за смаком;
- зерна граната - для прикраси.
Відваріть шпинат протягом хвилини в окропі, відкиньте на друшляк і обдайте холодною водою. Відіжміть руками, щоб стекла рідина. Подрібніть шпинат, кінзу, горіхи і часник в блендері. Посоліть, додайте спеції та сік лимона. Перемішайте - повинна вийти однорідна маса. Сформуйте з неї кульки трохи більші за волоський горіх. Прикрасьте зернами граната.
Салат зі шпинатом, яблуками і сиром під гірчичною заправкою
Легкий салат можна приготувати в якості перекусу - він хоч і низькокалорійний, але добре насичує. І на смак - зовсім не дієтичний.
Для приготування вам знадобляться:
- шпинат - 300 г;
- яблука - 2 шт.;
- цибуля червона - 1/2 шт.;
- горіхи - 50 г;
- фета - 100-150 г;
- олія - 80 мл;
- лимонний сік - за смаком;
- гірчиця діжонська - 1 ст. л.;
- часник - 1 зубчик;
- сіль - за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- мед - 1 ст. л.
Виріжте у яблук серцевину, наріжте фрукти тонкими скибочками і збризніть лимонним соком. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Змішайте шпинат, яблука, цибулю, горіхи, покришіть 1/2 частину сиру.
Приготуйте заправку: змішайте олію, лимонний сік, гірчицю, подрібнений часник, сіль, перець і мед.
Полийте салат заправкою, перемішайте і посипте сиром, що залишився.
Мітболи з індички зі шпинатом
Ця страва - корисна в усіх відношеннях. Індичка - дієтична та чудове джерело білка, при бажанні її можна замінити куркою, а шпинат візьміть заморожений.
Для приготування вам знадобляться:
- шпинат заморожений - 300 г;
- фарш індичий або курячий - 450 г;
- яйце - 1 шт.;
- цибуля - 1/4 шт.;
- часник - 1 зубчик;
- сухарі панірувальні - 100 г;
- сіль - за смаком;
- мелений чорний перець - за смаком;
- олія.
Розморозьте шпинат, відіжміть, щоб позбутися зайвої рідини. Подрібніть цибулю, часник пропустіть через прес. Змішайте зелень з яйцем, фаршем, цибулею, часником. Посоліть і поперчіть. Сформуйте кульки, викладіть на деко, змащене олією. Запікайте при температурі 200°C протягом 20 хвилин.