
Гавайська піца з ананасами і м'ясом популярна у всьому світу. Цей вид піци має безліч прихильників і супротивників, але бути до неї байдужим неможливо. Гавайська піца не має ніякого відношення до однойменних островів і була придумана в результаті кулінарних експериментів канадського кухаря. Часто в неї додають кукурудзу, курку, гриби і маслини.
Тісто для гавайської піци
Після приготування на тісто можна викласти бажану начинку.
- Борошно - 200 г.
- Вода - 130 мл.
- Сухі дріжджі - 1 ч. л.
- Рослинна олія - 1 ст. л.
- Цукор - 0.5 ч. л.
- Сіль - 0.5 ч. л.
У велику миску через сито просіяти 150 г борошна. Додати в борошно цукор, сіль і сухі дріжджі. Влити теплу воду і рослинну олію, добре перемішати. Потроху додавати борошно, що залишилося, і замісити тісто спочатку виделкою, а потім рукою. Домісити тісто на присипаному борошном столі. Воно повинно бути гладким і м'яким. Скачати тісто в кулю накрити плівкою. Залишити на 1.5 години в теплому місці.
Перед викладанням продуктів поверхню столу посипати борошном і розкатати тісто в круглий пласт. Його товщина не повинна бути більше ніж 5 мм.

Піца з ананасами, куркою і кукурудзою
- Ананаси - 120 г.
- Куряче філе - 150 г.
- Сир моцарелла - 100 г.
- Кукурудза консервована - 2 ст. л.
- Томатний соус - 3 ст. л.
Курку відварити до готовності і дрібно нарізати. Ананаси порізати невеликими шматочками. Сир натерти на дрібній тертці. Заготівлю з тіста для піци покласти на деко з папером для випічки і змастити томатним соусом. Рівномірно розкласти по піці курку, потім кукурудзу і ананаси. Зверху посипати тертим сиром. Запікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Піца з ананасами і шинкою
- Ананаси - 120 г.
- Томатний соус - 40 г.
- Шинка - 200 г.
- Твердий сир - 150 г.
- Консервовані ананаси - 150 г.
- Зелень сушена - 2 ч. л.
Пласт тіста для піци викласти на деко з пергаментом і змастити томатним соусом. Посипати за смаком сушеною зеленню - розмарином, базиліком, чебрецем. Шинку нарізати спочатку тонкими пластами, а потім великими шматочками. Рівномірно розкласти на піці. Ананаси порізати кубиками і викласти на піцу. Посипати піцу тертим сиром і випікати 30 хвилин при 180 градусах. Перед подачею на стіл залишити піцу постояти в духовці 5 хвилин.
Вам також може бути цікаво: