Окрошка на бульйоні / ua.depositphotos.com

Освіжаюча окрошка - те, що потрібно в літню спеку. Але готувати її на квасі або кефірі стає вже нецікаво. Є й ті, хто взагалі не розуміє суп із подібними заправками. А як щодо бульйону? Окрошка на бульйоні з додаванням сметани виходить дуже поживною і смачною, а освіжає не гірше за класичну.

Окрошка - рецепт на курячому бульйоні зі сметаною

Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 2 шт. (можна взяти 1/2 курячого філе*);
  • вода для варіння - 3,5 л;
  • сіль - за смаком;
  • картопля - 4 шт;
  • яйця - 4 шт;
  • огірок свіжий - 2 шт;
  • кріп - пучок;
  • зелена цибуля - пучок;
  • сметана (або домашній майонез) - за смаком.

*Замість курки можна взяти індичку.

Відео дня

Як приготувати окрошку

Відваріть стегенця або філе до готовності, посоліть за смаком, бульйон, що вийшов, процідіть, остудіть. Відваріть картоплю і яйця. Наріжте однаковими кубиками картоплю, м'ясо, яйця і огірки. Подрібніть м'ясо, кріп і цибулю. Змішайте всі інгредієнти, додайте сметану і бульйон, доведіть до смаку сіллю. Відправте в холодильник на 3 години, щоб суп добре охолонув і настоявся.

Раніше ми розповідали, як приготувати сирний суп із фрикадельками.

Вас також можуть зацікавити новини: