
Освіжаюча окрошка - те, що потрібно в літню спеку. Але готувати її на квасі або кефірі стає вже нецікаво. Є й ті, хто взагалі не розуміє суп із подібними заправками. А як щодо бульйону? Окрошка на бульйоні з додаванням сметани виходить дуже поживною і смачною, а освіжає не гірше за класичну.
Окрошка - рецепт на курячому бульйоні зі сметаною
Інгредієнти:
- курячі стегенця - 2 шт. (можна взяти 1/2 курячого філе*);
- вода для варіння - 3,5 л;
- сіль - за смаком;
- картопля - 4 шт;
- яйця - 4 шт;
- огірок свіжий - 2 шт;
- кріп - пучок;
- зелена цибуля - пучок;
- сметана (або домашній майонез) - за смаком.
*Замість курки можна взяти індичку.
Як приготувати окрошку
Відваріть стегенця або філе до готовності, посоліть за смаком, бульйон, що вийшов, процідіть, остудіть. Відваріть картоплю і яйця. Наріжте однаковими кубиками картоплю, м'ясо, яйця і огірки. Подрібніть м'ясо, кріп і цибулю. Змішайте всі інгредієнти, додайте сметану і бульйон, доведіть до смаку сіллю. Відправте в холодильник на 3 години, щоб суп добре охолонув і настоявся.
Раніше ми розповідали, як приготувати сирний суп із фрикадельками.