Пекінська капуста - чудовий інгредієнт для смачних салатів / фото ua.depositphotos.com

Приготувати салат з пекінської капусти може кожен, це не вимагає від вас особливих кулінарних навичок або незвичайних дорогих інгредієнтів. А велика кількість варіацій цієї страви знайде відгук у багатьох. Нижче ми поділимося кількома нескладними рецептами салатів з цього сорту капусти.

Раніше ми вже розкрили кілька способів приготувати смачний салат з пекінської капусти, обов'язково зайдіть за посиланням і дізнайтеся, як зробити салат з пекінської капусти і крабових паличок або ж з кукурудзою. А поки продовжимо цю серію вже новими рецептами.

Салат з пекінської капусти з куркою - поживно й просто

Накришити салат з пекінської капусти і курки не складе труднощів навіть найледачішому кухареві.

Відео дня

Беремо великий шматочок курячого філе і відварюємо його до готовності. Також варимо вкруту три яйця.

Нарізаємо середнього розміру качан "пекінки", і змішуємо його з банкою консервованої кукурудзи. Кришимо туди приготовані яйця і нарізаємо філе (його можна рвати руками). Заправляємо все це майонезом, перемішуємо - і готово. 

При приготуванні страв не бійтеся експериментувати / фото ua.depositphotos.com

Салат з пекінської капусти з огірком - спосіб приготування

Щоб вийшов смачний і швидкий салат з пекінською капустою і огірком, вам буде потрібно зовсім небагато продуктів. А саме:

  • половина качана пекінської капусти;
  • один свіжий огірок;
  • половина банки консервованої кукурудзи - щоб надати страві солодкий смак;
  • половина пучка зеленої цибулі;
  • половина пучка свіжого кропу;
  • ст. ложка оливкової олії;
  • пів столових ложки соку лимона - для приємної кислинки;
  • мелений перець (щіпку) і сіль (за смаком).

Капусту й огірок нарізаємо соломкою. Дрібно ріжемо цибулю та кріп. Перемішуємо цих чотири інгредієнта й потім всипаємо кукурудзу (без рідини, звісно). Додаємо сіль і перець, і заправляємо оливковою олією та соком лимона. Знову перемішуємо і все - салат готовий.

Але якщо ви не уявляєте салат без майонезу - не проблема. Просто додайте його в салат замість олії.

Салат із пекінської капусти з огірком - свіжо й апетитно / фото ua.depositphotos.com

Салат з пекінської капусти по-корейськи - довго, але воно того варте

Це найдовший рецепт в сьогоднішній серії, доведеться набратися терпіння. Для приготування такого салату вам будуть потрібні:

  • 400-500 гр. пекінської капусти;
  • 1 морква;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • ½ або одна чайна ложка меленого червоного перцю;
  • 2 ст. ложки приправи для моркви по-корейськи;
  • 30 грамів рослинної олії;
  • кілька чайних ложок оцту.

Капусту нарізаємо шматочками і солимо. Морквину чистимо і натираємо на тертці соломкою, додаємо до капусти. Туди ж кладемо пропущений через прес часник, цукор, приправу, перець. Не перемішуючи, заливаємо киплячою рослинною олією і додаємо оцет.

Після цього перемішуємо інгредієнти, трохи притискаємо їх, накриваємо і відправляємо в прохолодне місце на 8-10 годин. Після цього салат готовий до подачі на стіл, а зберігати його можна до 3 діб у холодильнику!

Моркву і пекінську капусту для салату по-корейськи нарізаємо соломкою / фото ua.depositphotos.com

Салат з пекінської капусти і ковбаси-рецепт з сухариками

Ковбаска в салаті - чудовий вибір! І знайти її на прилавках магазинів можна завжди, як і саму "пекінку". Для приготування такого салату вам буде потрібно:

  • пекінська капуста - 350 грам;
  • варена ковбаса - 150 грам;
  • консервований зелений горошок - пів банки;
  • майонез (краще салатний - він "легший") - 3 столових ложки;
  • сіль - за смаком.

Промивши капусту, накришіть її соломкою. Так само соломкою (або брусочками) наріжте ковбасу. Додайте горошок і сіль, перемішайте, заправте майонезом і знову перемішайте. При подачі блюдо можна прикрасити зеленню за смаком - петрушкою , кропом, цибулею, мікрогріном, руколою - не бійтеся експериментувати! Також можна замінити варену ковбасу шинкою. Спробуйте.

До речі, рецепт цього салату без майонезу такий же, просто замініть його сметаною або оливковою олією.

Бонус для вас - рецепт салату з пекінської капусти, сухариками, ковбасою і інжиром. Тут вже потрібні наступні складові:

  • половина пекінської капусти;
  • 150 грамів копченої ковбаси;
  • 1 головка цибулі (фіолетової);
  • 100 грамів сухариків;
  • 2-4 штучки інжиру;
  • пара столових ложок оливкової олії.

Ріжемо капусту й цибулю соломкою, ковбасу, і великими шматочками інжир. Змішуємо ці продукти, додаємо олію і перемішуємо, зверху посипаємо сухариками - салат готовий! Просто, швидко й смачно.

Копчена ковбаса підійде для салату з пекінською капустою і сухариками / фото ua.depositphotos.com

Вас також можуть зацікавити новини: