Як приготувати товстолобика в духовці і на сковороді / depositphotos.com

Товстолобик - одна з найбільш бюджетних і доступних риб, яка дозволена навіть при дієтичному харчуванні. Велика кількість корисних речовин перетворює товстолобика в корисний продукт для діабетиків, людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту або гіпертоніків. УНІАН розповість, як смачно приготувати товстолобика на сковороді або в духовці.

Раніше ми говорили про те, чим хороша мойва смажена на сковороді або в духовці.

Товстолобик, запечений в духовці зі сметаною

  • товстолобик - 1 шт. (1,2 кг)
  • сметана - 3 ст. л
  • трави італійські сушені - 1 ч. л
  • лимон (сік) - 0,5 шт.
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сіль - за смаком
  • зелень свіжа (для подачі) - за смаком

Рибу очистити від луски, вийняти нутрощі і промити тушку, зробивши в ній поперечні надрізи. Сметану вилити в глибоку миску, змішати з сіллю і зеленню, обмазати рибу з усіх боків і залишити маринуватися на півгодини. Розігріти духовку до 250 ° з, товстолобика скропити лимонним соком, загорнути у фольгу і укласти на деко. Запікати рибу 30 хвилин при температурі 250°С.Через цей час, розкрити фольгу і продовжувати готувати товстолобика до рум'яної скоринки.

Відео дня

Товстолобик, смажений на сковороді

  • товстолобик - 5 кг
  • борошно пшеничне - 200 г
  • борошно кукурудзяне - 50 г
  • сіль - за смаком 
  • перець чорний мелений - за смаком
  • масло рослинне - для смаження

Очистити рибу від луски і нутрощів, ретельно промити і нарізати на стейки товщиною по 2 см. Сіль змішати з перцем і натерти цією сумішшю рибу, залишивши маринуватися на 10-15 хвилин.

Змішати два види борошна і обваляти в них рибні стейки. На сковороді розігріти олію і обсмажити товстолобика з двох сторін до золотистого кольору. Потім перевернути стейки, накрити кришкою і смажити 3-4 хвилини.

Товстолобик в духовці зі скоринкою в медово-гірчичному соусі

  • стейк товстолобика - 800 г
  • гірчиця французька в зернах - 2 ст. л.
  • мед - 2 ст. л.
  • лимони - 2 шт.
  • олія рослинна (без запаху) - 40 мл
  • спеції для риби - 2 ч. л.
  • сіль - за смаком

Рибний стейк викласти у форму для запікання, натерти сіллю і спеціями. Видавити в окрему ємність сік з лимонів, змішати його з медом, гірчицею і рослинним маслом. Залити стейк приготованим маринадом і залишити на 30 хвилин, за цей час кілька разів перевернувши його. Форму з рибою в маринаді накрити фольгою і запікати в духовці 20-25 хвилин при 200°С. За 5 хвилин до готовності прибрати фольгу і дочекатися, поки не з'явиться золотава скоринка.

Вас також можуть зацікавити новини: