Ілюстрація / REUTERS

Конгрес Сполучених Штатів Америки проведе нове розслідування стосовно Facebook, Google і Amazon на предмет дотримання антимонопольного законодавства.

Про це інформує агентство Bloomberg.

Повідомляється, що голова Комітету щодо малого бізнесу Палати Конгресу США Нідіа Веласкес планує запросити представників компаній Facebook, Google і Amazon на слухання, щоб отримати відповідь на те, як компанії можуть завдати шкоди конкурентному середовищу для малого бізнесу.

Відео дня

Наголошується, що слухання комітет хоче провести наприкінці жовтня або на початку листопада, на якому Веласкес планує зосередитися на проблемах малого бізнесу, з якими вони стикаються, у спробі конкурувати або рекламувати себе на платформах компаній-гігантів.

Читайте такожFacebook готується відбивати спроби іноземного втручання у вибори президента США

"Голова Веласкес вважає, що малі підприємства заслуговують на те, щоб конкурувати на рівних умовах, і сподівається, що слухання дадуть можливість комітету вивчити, як йдуть справи на малих підприємствах, враховуючи домінування великих технологічних компаній у різних галузях - від електронної комерції до інтернет-трафіку", - повідомила прес-секретар Веласкес.