Вчені впевнені, що знімки стануть цінною спадщиною для майбутніх поколінь / Image courtesy of Luke Auld-Thomas and Marcello A. Canuto

Вчені Університету штату Колорадо в США просканують всю Землю лазером для створення тривимірної карти всього світу до остаточного настання кліматичної кризи.

Про це повідомляє видання Live Science.

Читайте такожВчені показали 3D-реконструкцію підводного човна часів Другої світової (відео)

Відео дня

Для здійснення проекту The Earth Archive дослідники планують використовувати літаки, які будуть «бомбардувати» ландшафти щільною сіткою лазерних променів.

Технологія LIDAR дозволяє отримувати інформацію про віддалені об'єкти за допомогою різних оптичних систем. На думку фахівців, необхідно як можна швидше сканувати найбільш вразливі регіони світу, яким загрожує зникнення внаслідок затоплення та інших наслідків зміни клімату. Такими місцями є прибережні райони і тропічні ліси Амазонії.

Вчені впевнені, що отримані знімки стануть цінною спадщиною для майбутніх поколінь, які не застануть Землю такою, якою вона є зараз.

Так, сканування більшої частини Амазонії протягом трьох років обійдеться в 10 мільйонів доларів. Крім того, проблематично отримати дозвіл на політ дослідних літаків у повітряному просторі інших країн.

Як повідомляв УНІАН, космічне відомство NASA на своєму офіційному сайті опублікувало тривимірну карту Місяця CGI Moon Kit.