Сундар Пічаї / REUTERS

Генеральний директор компаній Google і Alphabet Сундар Пічаї закликав регулювати штучний інтелект.

На думку Пічаї, ця тема залишається дуже важливою, щоб її ігнорувати. СЕО Google навів кілька прикладів, коли інновації мали ненавмисні негативні наслідки. Про це пише НВ з посиланням на Financial Times.

Пічаї підкреслив, що потенційна шкода від штучного інтелекту має бути збалансована з соціальними можливостями. Наскільки жорстке регулювання пропонує Пічаї поки неясно: він не критикує ні підхід Білого Дому, ні більш жорсткі ініціативи Євросоюзу.

Відео дня

Читайте такожGoogle заборонить стороннім сервісам відстежувати користувачів через cookie

Генеральний директор Google підкреслив, що міжнародна спільнота повинна досягти загальної угоди з питань регулювання ШІ і натякнув, що орієнтиром в цьому питанні може служити принципи, якими керується очолювана ним Alphabet.

Також топ-менеджер послався на принципи Google щодо ШІ, які компанія представила в 2018 році. Нібито, ці правила допомагають компанії "уникнути упередженості і розставляють пріоритети щодо безпеки та конфіденційності" користувачів. Пічаї додав, що очолювана ним компанія Google не буде використовувати ШІ в якості інструменту для спостережень за людьми або для інших завдань, які тягнуть за собою порушення прав людини.

Пічаї підсумував, що для регулювання ШІ необхідні правила і регулятор з необхідними повноваженнями для контролю за дотриманням норм.