З нагоди 215-річчя Каразінського університету відкрився оновлений і реконструйований музей астрономії імені М. Барабашова / фото facebook.com/Karazin.University

У Харкові після реконструкції відкрили оновлений Музей астрономії ХНУ ім В.Н. Каразіна. Рішенням вченої ради університету йому було присвоєно ім'я академіка Миколи Барабашова.

Читайте такожХарківський університет увійшов до топ-500 найкращих світових вишів

Про це повідомляє прес-служба навчального закладу.

Відео дня

"Каразінський університет починає досліджувати Всесвіт з моменту свого заснування. Історія астрономічної науки в університеті налічує вже понад 200 років. І ми представляємо в цьому чудовому музеї, який рішенням Вченої ради університету названий ім'ям видатного, всесвітньо відомого астронома Миколи Барабашова", - сказав ректор Віль Бакіров.

Нагадаємо, у центрі Харкова планують створити підземний музей. Про це повідомляє прес-служба міськради. Ідея створення музею з'явилася у представників організації "Діти підземелля" під час дослідження ходів на вулиці Квітки-Основ'яненка, в районі Свято-Успенського собору. Мова йде про приміщення колишнього гостинного двору - це близько 250 квадратних метрів підвальних приміщень і 90 метрів підземних галерей, які прокладені на глибині більш як чотири метри. З кінця XVIII століття так знаходились склади, після - бомбосховище.