Спалах на сонці сьогодні досяг Землі / фото ua.depositphotos.com

На Сонці 2 серпня стався сильний спалах з викидом корональної маси. Сьогодні випромінювання від нього досягло нашої планети - на Землі почався сильний геомагнітний шторм класу G3. Про це повідомляє The Watchers.

Як повідомляється, о 03:35 UTC (06:35 за Києвом - УНІАН) почалася слабка геомагнітна буря класу G1. О 07:20 за Києвом буря посилилася до помірної класу G2. А вже о 8:59 почався сильний геомагнітний шторм рівня G3.

Повідомляється, що можливі перепади напруги в енергосистемі, також можливі періодичні проблеми із супутниковою навігацією (GPS), високочастотне радіо може працювати з перебоями, а в деяких регіонах очікуються полярні сяйва.

Відео дня

Як повідомляється, сьогодні на Сонці стався ще один спалах. Аналіз показує можливість ковзного удару з ранку до полудня 7 серпня.

Як захиститися від магнітних бур - поради

Магнітні бурі викликаються сонячними викидами і можуть привести не тільки до збоїв в роботі електроніки, але і вплинути на здоров'я людини. Хоча прямий вплив магнітних бур на здоров'я людини не повністю зрозумілий, деякі люди можуть відчувати різні симптоми під час періодів підвищеної сонячної активності.

Щоб мінімізувати вплив магнітних бур, необхідно вести активний спосіб життя. Слідкуйте за здоровим режимом сну, правильним харчуванням і регулярними фізичними вправами. Це зміцнить ваш імунітет і допоможе справлятися з можливими зовнішніми факторами, включаючи магнітні бурі.

Магнітні бурі в серпні - прогноз

Як повідомляв УНІАН, до кінця серпня очікується ще дві магнітні бурі, які триватимуть по два дні. Найближча прогнозується на 12-13 серпня - вона буде сильною. Ще одна, слабша, очікується 20-21 серпня.

Вас також можуть зацікавити новини: