Петро Порошенко у Верховній Раді / REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявляє, що не буде продовжувати введений на 30 днів воєнний стан, якщо дії України та міжнародна реакція зупинять агресора.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час зустрічі з активом Чернігівської області.

Читайте такожПорошенко про плани Путіна: ми маємо тримати зброю напоготові в Донецькій та Запорізькій областях

Відео дня

За словами президента, воєнний стан вводиться не для того, щоб когось атакувати, а щоб конституційно і законно захистити українських воїнів.

«Щоб не втрачати ні хвилини у випадку відкритої, повномасштабної наземної воєнної агресії, коли буде все задіяно – починаючи від мобілізації і закінчуючи функціонуванням штабів територіальної оборони, починаючи від створення ставки верховного головнокомандувача і закінчуючи організацією захисту людей», - пояснив він.

Порошенко заявив, що головною метою воєнного стану є захист людей, «не дати далі прорватися агресору і змусити його заплатити справжню високу ціну за таке безвідповідальне рішення».

Він зауважив, що воєнний стан є лише превентивним заходом. «Якщо зараз кроки, дії України та міжнародна реакція запинять агресора, через 30 днів воєнний стан сплине і закінчиться, я його продовжувати не збираюся, і жодне обмеження конституційних прав і свобод не відбудеться», - запевнив глава держави.