У кримінальному провадженні щодо катастрофи винищувача Су-27 розглядається 5 версій / фото УНІАН

У кримінальному провадженні щодо причин катастрофи винищувача Су-27 наприкінці минулого року на Житомирщині розглядається 5 версій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор ДБР Роман Труба заявив на брифінгу.

Він повідомив, що слідчі вже провели близько 100 допитів, 20 оглядів документів, 5 оглядів місця події, тривають експертизи, перевіряються версії.

Відео дня

Читайте такожПід Житомиром попрощалися з загиблим внаслідок катастрофи пілотом винищувача Су-27

Труба зазначив, що слідство розглядає такі версії причин катастрофи: технічна несправність літака, порушення правил організації та керування польотами, складні погодні умови, порушення правил польотів екіпажем літака та терористичний акт.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2018 року на військовому аеродромі у Житомирській області під час заходження на посадку розбився літак Су-27.

Внаслідок падіння літака загинув майор Олександр Фоменко, 1975 року народження, який був начальником повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування ”Центр” Повітряних сил Збройних сил України.

Було відкрито кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України "Порушення правил польотів або підготовки до них".