22 вересня 2018 року в центрі Одеси на Михайлика було скоєно замах / УНІАН

Голова одеського осередку партії "Сила людей" Олег Михайлик повідомив, що йому не продовжили надання державної охорони після 24 січня.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Пост щирої "подяки" українській Національній поліції (реформованій)... вони зняли надану мені державну охорону. Вірніше, просто не продовжили її надання після 24 січня. Напевно, вже успішно розслідували замах на вбивство, встановили та затримали замовників і посередників. Ур-ра!» - написав активіст.

Відео дня

Читайте такожОдеський активіст Михайлик: Витягнуту разом зі шматком легені кулю досі ніхто не бачив

На думку Михайлика, поліція навмисно підштовхує його на рішення просити політичного притулку в Європі.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня 2018 року в центрі Одеси на Михайлика було скоєно замах. Він отримав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в область грудної клітини.

За підозрою в замаху правоохоронці затримали трьох громадян Грузії, які, за даними поліції, є учасниками етнічної організованої злочинної групи. Суд заарештував їх без права внесення застави, але пізніше змінив запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт одному з арештованих - Торніке Нагладзе (Герасину) - інваліду першої групи.

Адвокати Михайлика з самого початку наполягали на проведенні за кордоном операції з вилучення кулі, що залишилася в тілі активіста. На початку грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство очікує, коли зарубіжні колеги передадуть українським правоохоронцям витягнуту кулю. У Нацполіції і ГПУ обіцяли надати всі необхідні для цього документи.

12 грудня в Києві відбулася зустріч Михайлика з послом ФРН в Україні Ернстом Райхелем, і стало відомо, що операцію проведуть у Німеччині, а німецька сторона сплатить всі витрати.

19 січня Михайлика виписали з лікарні в Мюнхені після складної операції.