Олега Михайлика виписали з мюнхенської лікарні / Facebook - Олег Михайлик

Одеського активіста Олега Михайлика, який постраждав від замаху у вересні минулого року, 19 січня виписали з лікарні у Мюнхені після складної операції.

Про це сам Михайлик повідомив у Facebook.

Читайте такожСтали відомі подробиці відновлення активіста Михайлика після операції в Німеччині

Відео дня

“Саме сьогодні мене нарешті выписали з німецької клініки у Мюнхені після вилучення кулі найманого вбивці разом з частиною моєї легені. Гадаю, що для мене сьогодні почався інший этап у моєму житті – відновлення”, - зазначив він.

Михайлик додав, що наразі йому доведеться затриматись у Німеччині, як мінімум — поки лікарі не знімуть операційні шви. Крім того, активіст планує провести у Німеччині низку важливих зустрічей.

“Хочу довести для розуміння західними партнерами та журналістами того, що дійсно зараз відбувається в Одесі і в Україні", - вказав він.

Раніше повідомлялось, що операція з видалення кулі з легені лідера Одеської міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика, на якого у вересні 2018 року було скоєно замах, тривала в Мюнхені майже 5 годин.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня 2018 року в центрі Одеси на Михайлика було скоєно замах. Він отримав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в область грудної клітини.

За підозрою в замаху правоохоронці затримали трьох громадян Грузії, які, за даними поліції, є учасниками етнічної організованої злочинної групи. Суд заарештував їх без права внесення застави, але пізніше змінив запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт одному з арештованих - Торніке Нагладзе (Герасину) - інваліду першої групи.

Адвокати Михайлика з самого початку наполягали на проведенні за кордоном операції з вилучення кулі, що залишилася в тілі активіста. На початку грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство очікує, коли зарубіжні колеги передадуть українським правоохоронцям витягнуту кулю. У Нацполіції і ГПУ обіцяли надати всі необхідні для цього документи.

12 грудня в Києві відбулася зустріч Михайлика з послом ФРН в Україні Ернстом Райхелем, і стало відомо, що операцію проведуть у Німеччині, а німецька сторона сплатить всі витрати.