Фото УНІАН

Нагорода була вручена за внесок у дотримання прав людини, мир та повагу до інших культур, повідомили УНІАН у прес-службі Руслани.

«У мене в руках диплом, який мені разом з іншими лауреатами на сцені у Кельні вручив Фрітц Пляйтген, голова правління Форуму ім. Лева Копелева. Це було дуже символічно – 2 українців та 2 росіян були відзначені премією ім. Лева Копелева. Поруч зі мною на сцені стояв Едуард Успенський. Не приїхав, але отримав диплом Андрій Макаревич. І був Євген Захаров, наш легендарний правозахисник. Власне, ці дипломи руйнують стіни ненависті та війни, які так активно будуються агресорами нового часу», – поділилася враженнями після церемонії Руслана.

Читайте такожРуслана: Ми домовилися про обмін полонених "всі на всіх"

Відео дня

На церемонії був присутній голова Європейського парламенту Мартін Шульц. Під час вступного слова він особливо відзначив Україну, наголосив на тому, що Україні потрібно допомагати і зазначив, що Європа з Україною.

«Я виступаю на різних майданчиках і в різних ролях, але в якій би ролі я не виступала, у якому би форматі не говорила про Україну, я бачу і вдячна за те, що Україну люблять, підтримують і дуже сподіваються на нашу перемогу», – розповіла Руслана.

В кінці своєї промови Руслана наголосила, що мріє у найближчому майбутньому сказати: «Війна! Ти програла!». Також вона заспівала пісню «Ніч яка місячна».

***

Премія ім. Лева Копелева «За свободу і права людини» вручається від 2001 року. Премія була заснована Форумом Копелева, німецькою громадською організацією, завданням якої є пропаганда ідей порозуміння та діалогу між країнами, народами, культурами.

Раныше УНІАН повідомляв, що Європарламент може нагородити об'єднання "Євромайдан" премією Сахарова.