Через два місяці біля аварійного гуртожитку відновили рух транспорту / фото міськради Дніпра

У Дніпрі ліквідовано аварійну ситуацію у студентському гуртожитку НТУ «Дніпровська політехніка», який 5 жовтня просів під землю.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради з посиланням на заступника міського голови Олександра Шикуленка.

«Проект реконструкції будівлі розробила Придніпровська будівельна академія. Роботи тривали 33 дні і були поділені на два етапи: зовнішні та внутрішні. Перший – з укріплення зовнішніх конструкцій з боку стіни, що виходить на проспект Яворницького. Другий – зміцнення у підвалі та на першому поверсі в аварійному квадраті. Роботи здійснювалися із застосуванням металевих каркасів, балок, які підтримують перекриття першого і другого поверхів, а також металевих каркасів для колон першого поверху», - зазначив Шикуленко.

За його словами, спеціальна комісія проведеними роботами залишилася задоволена.

«Надзвичайна ситуація в гуртожитку ліквідована. Тепер працівники НТУ «Дніпровська політехніка» можуть безпечно продовжувати ремонт всередині приміщення», - додав він.

Також, сьогодні, 3 грудня, вранці відновлено рух всього громадського та приватного транспорту на проспектах Гагаріна та Яворницького, у районі студентського гуртожитку, який було призупинено через аварійну ситуацію з 5 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, аварійна ситуація у гуртожитку № 2 НТУ «Дніпровська політехніка» сталася 5 жовтня через потрапляння поверхневих вод внаслідок сильного дощу під фундамент будівлі. Вода вимила ґрунт, і споруда почала просідати. Мешканці гуртожитку були відселені, рух транспорту в кварталі біля гуртожитку було призупинено.