Розглянути апеляції сьогодні не вдалося / УНІАН

Засідання Київського апеляційного суду з розгляду скарги адвоката на рішення Печерського районного суду Києва про тримання під вартою підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко перенесено на 24 грудня через неявку прокурорів.

Як передає кореспондент УНІАН, на початку засідання суду головуючий по справі заявив, що прокурори не прийшли на судове засідання, тому неможливо його провести.

Це викликало обурення з боку присутніх у залі, які прийшли підтримати Кузьменко та взяти її на поруки, а також з боку адвоката Владислава Добоша.

Відео дня

Добош запропонував суду зробити перерву в декілька годин для того, щоб суд ознайомився з матеріалами справи, оскільки лише сьогодні зранку їх отримав, а прокурори за цей час - прийти на засідання.

Однак суддя вирішив перенести засідання на 12.00 24 грудня.

Кузьменко заявила: “Я не поїду звідси, поки не буде засідання. Я буду кричати і чіплятися за все, що завгодно. Я маю право на це засідання”.

Присутні відмовляються залишати судову залу. Кузьменко перебуває у скляному боксі для затриманих.

Читайте такожПраворуч Шеремета: вилучена у підозрюваного Антоненка міна на експертизі – МВС

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що в причетностідо вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Лиса"), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку і Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді утримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

Читайте такожПраворуч Шеремета: апеляцію підозрюваної розглянуть у січні

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України та відмовитися давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів), через підозру в упередженості слідчих. За словами його адвоката, він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, його досі не перевели в СІЗО.