Перевірку телеканалу призначено позапланово / Фото: скріншот

9 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку Прямого каналу за скаргою громадянки Касьяненко на ведучого Сергія Пояркова, який ображав в ефірі президента Володимира Зеленського.

Читайте такожРосійській блогерці Мітрошиній на три роки заборонили в’їзд в Україну

Питання з голосу виніс на розгляд колег член Нацради Юрій Зіневич, а доповідала його перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк, передає Детектор медіа.

За її словами, Нацрада отримала звернення громадянки Касьяненко зі скаргами на ведучого Прямого каналу Сергія Пояркова, який ображає честь і гідність президента України Володимира Зеленського, членів його родини, громадян України, окремих етносів, вживає нецензурну лайку. Моніторинг Нацради зафіксував ці сюжети. Перевірка має встановити, чи було порушення законодавства.

Про який саме випуск програми Сергія Пояркова йдеться, члени Нацради не уточнили. Ймовірно, йдеться про випуск програми «Поярков News» за 27 грудня 2019 року, у якому ведучий назвав Володимира Зеленського «маленьким чмом», «криворізьким сцикунчиком», а його батька назвав тупим.