Чиновниця вибачилася за свої некоректні висловлювання / фото: Facebook-сторінка Яніни Сметанюк

У Чернівецькій області звільнили з роботи головного спеціаліста служби у справах дітей Заставнівської районної державної адміністрації Яніну Сметанюк після її образливого висловлювання у Facebook щодо українських бійців у зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Як повідомив кореспонденту УНІАН виконувач обов’язків голови Заставнівської РДА Василь Молдован, сьогодні відбулося засідання дисциплінарної комісії, яка розглянула інцидент за участю чиновниці, котра в ході суперечки з бійцем АТО у Facebook, написала йому коментар: «Ага, напевно, ображена на те, що такий як ти вбивав дітей на Донбасі».

«Комісія вирішила підготувати документи на звільнення Яніни Сметанюк», – повідомив Молдован.

Відео дня

Водночас, сама чиновниця у коментарі УНІАН пояснила, що своє висловлювання у Facebook вона адресувала бійцю АТО Володимиру Леошку після того, як користувачі соцмережі «влаштували цькування дітей, які нібито знищили Різдвяний вертеп і декор біля ялинки у райцентрі Заставня».

«Почалося все з того, що на Facebook вийшла публікація про те, що у Заставні вандали побили шопку. Пізніше був допис про те, що існує підозра, що цей злочин зробили конкретні люди. Розмістили фотографію, на якій зображені троє підлітків. Люди починають коментувати: «Виродки!», «Варвари!», «Руки їм повиривати!», – розповіла Сметанюк.

Чиновниця каже, що у своїх коментарях закликала людей не висловлюватись занадто жорстоко щодо дітей, вина яких не ще доведена остаточно.

«На це користувачі соцмережі відреагували коментарями з образами у мій бік», – додала вона.

Після цього, за словами Сметанюк, їй написав учасник АТО Володимир Леошко, який почав її ображати. Зокрема, він заявив, що чиновницю бачили нетверезою за кермом, маючи на увазі інцидент за участю Сметанюк, який мав місце під час новорічних свят.

«Він почав мене ображати. Написав, що йому соромно, що я п’яненька за кермом їхала», – сказала Сметанюк, повідомивши, що нещодавно правоохоронці підозрювали її у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Вона заявила, що «її вина не доведена, а за кермом перебував її чоловік».

Водночас жінка визнала, що вважає некоректними свої висловлювання у бік учасників АТО.

«Звісно, це було некоректним. Тут нема що говорити... Мені прикро, що це сталося. Так, я висловилась некоректно», – додала вона.

Сметанюк також пояснила, що сьогодні після багатьох погроз і цькування у соцмережах, була змушена втекти з роботи, а на засідання дисциплінарної комісії не з’явилась, бо боїться за власну безпеку.

«Мені страшно від цього дуже. Я шкодую. Я не знаю, як я це можу зараз виправити. І я дуже сподіваюся, що серед цих людей, учасників АТО, є такі, що зрозуміють... Я не мала на увазі якийсь сепаратизм», – сказала Сметанюк, додавши, що вже попросила вибачення у Леошка за свої слова.