Фігурант справи про вбивство Окуєвої є учасником злочинної організації / фото УНІАН

Підозрюваний у причетності до вбивства добровольця Аміни Окуєвої у 2017 році, який був затриманий вчора, 12 січня, є членом злочинної організації, але провини у скоєнні злочину не визнає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це начальник Головного управління поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив під час брифінгу в Києві.

Читайте такожВ поліції поки не назвали версій щодо мотиву вбивства Окуєвої

Відео дня

«Його роль буде розглядатися в кінцевій підозрі – зараз тривають певні слідчі дії, які дадуть відповідь – або ця особа брала участь лише в організації та передачі зброї або безпосередньо у виконанні. Слідчі дії пройдуть, встановимо все коло учасників, які причетні і тоді можна казати на кінцевій стадії, коли провадження буде направлятись до суду – тоді будемо казати про його кінцеву роль», - заявив він.

«Ця особа є членом злочинної організації, за якою порушено кримінальне провадження по статті 255 Кримінального кодексу України (Створення злочинної організації) і саме за вчинення замовних вбивств… ця особа народилася у Дагестані ще у Радянському союзі, прибула до України, тривалий термін вже громадянин України», - додав Нєбитов.

«На даний час інформації про те, що він визнає свою провину, немає, як він не визнавав у вересні (2019 року – ред.) під час затримання», - зауважив Нєбитов, додавши, що тоді йому оголошували підозру у скоєнні вбивств директора компанії «Caparol», що сталося у вересні 2016 року та начальника відділу реклами Київського метрополітену у січні 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня, у прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

На своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагадав, що невідомі після того, як розстріляли машину подружжя, залишили на місці злочину автоматичну зброю. «Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств ... і в тому числі, в убивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутому на місці злочину зброю», - написав Аваков.

Довідка. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців АТО Осмаєва і Окуєву.

За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Артур Крінарі. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.