У недбалості підозрюють завгоспа коледжу / facebook.com/MNS.GOV.UA

В Одесі повідомлено про підозру в недбалості ще одному працівнику коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, внаслідок пожежі в якому загинули 16 людей.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, прокуратура повідомила про підозру в службовій недбалості завідуючій господарством цього навчального закладу.

За даними слідства, через неналежне виконання завгоспом своїх обов'язків щодо забезпечення пожежної безпеки в приміщенні освітнього закладу виникла пожежа.

Відео дня

«Так, за результатами планової перевірки навчального закладу в червні 2014 року співробітники ДСНС склали акт про грубі порушення законодавства про пожежну безпеку та винесли припис про їх усунення», - повідомили в прокуратурі.

За даними відомства, завідуюча господарством, як відповідальна особа за дотримання правил протипожежної безпеки та протипожежного стану коледжу, не вжила заходів щодо фактичного усунення наявних порушень і не забезпечила можливість безперешкодної евакуації учнів та персоналу в день трагедії.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу з розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області (ч. 2 ст. 367 КК України).

Хід розслідування цієї трагічної події перебуває на контролі у керівництва обласної прокуратури.

Як уточнили в регіональному главку Нацполіції, серед виявлених у 2014 році порушень - відсутність первинних засобів пожежогасіння, системи оповіщення про пожежу, закриті пожежні виходи, наявність решіток на вікнах першого та четвертого поверхів тощо.

Станом на день виникнення пожежі зазначені порушення усунуті не були.

«Незважаючи на це, підозрювана, будучи посадовою особою, відповідальною за дотримання правил пожежної безпеки, а також членом комісії з перевірки готовності корпусів коледжу до нового 2019-2020 навчального року, погодилась із висновком комісії про готовність закладу до навчального року», - повідомили в поліції.

Читайте такожВ Одесі суд заарештував майно згорілого коледжу, в якому загинули 16 осіб

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розташовувались 19 різних організацій, установ.

Внаслідок пожежі загинули 16 людей, постраждали понад 30 людей.

Урядова комісія назвала причиною пожежі в коледжі загоряння побутового електрообладнання.

Правоохоронці оголосили про підозру в службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі.