Після обміну полоненими з "беркутівцями" втрачено зв'язок / фото УНІАН

Після обміну України з тимчасово окупованими територіями колишні "беркутівці" нібито не виходять на зв’язок зі своїми адвокатами. Де вони перебувають зараз – ніхто не знає.

Документів у колишніх беркутівців теж немає, про це на засіданні Святошинського районного суду Києва заявили їхні адвокати, передає РБК-Україна.

"У наших підзахисних немає документів, немає паспортів", – повідомив адвокат Олександр Горошинський.

Відео дня

Читайте такожСправи Майдану: суддям не передали жодних документів про обмін екс-"беркутівців" (відео)

Адвокати переконують, що наразі не мають можливості встановити зв’язок із беркутівцями, яких віддали у межах обміну.

"З цього моменту пройшло 2 тижні, і у нас немає жодного контакту з нашими підзахисними", – стверджує адвокат Стефан Решко.

При цьому він підтвердив суддям, що його підзахисних вивезли на лінію розмежування на Донбасі для обміну. На початку засідання головуючий суддя Сергій Дячук заявив, що зі ЗМІ стало відомо про обмін "беркутівців", але офіційної інформації про це немає.

Водночас сторона потерпілих заявила відвід новій групі прокурорів, призначеним генпрокурором Русланом Рябошапкою.

Нагадаємо, раніше представник України в контактній групі Валерія Лутковська заявила, що видача колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", причетних до розстрілів на Майдані, і "харківських терористів" була головною умовою РФ для обміну полоненими.

Як повідомляв УНІАН, так званим "республікам" Донбасу були передані екс-"беркутівці" Олег Янішевський, Павло Аброськін, Сергій Зінченко, Сергій Тамтура і Олександр Маринченк.