Наступне засідання у цій справі відбудеться 17 березня / фото УНІАН

Святошинський райсуд Києва за клопотанням адвоката родин Героїв Небесної сотні Євгенії Закревської відвів трьох нових прокурорів у справі проти екс-«беркутівців» - Олександра Шевеленка, Дениса Суботіна та Марину Мазепіну.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення суд ухвалив сьогодні.

Водночас суд не розглядав питання про відвід ще одного нового прокурора у справі - Сергія Куцого, оскільки він був відсутній на сьогоднішньому засіданні.

Відео дня

Читайте такожСправи Майдану: суддям не передали жодних документів про обмін екс-"беркутівців" (відео)

“Суд присяжних ухвалив: заяву представника потерпілих Закревської про відвід прокурорів Мазепіної, Шевеленка та Суботіна задовольнити. Керівнику відповідного органу прокуратури невідкладно призначити іншого прокурора або групу прокурорів, явку якого/якої забезпечити на наступне судове засідання”, - сказано у резолютивній частині ухвали, яку зачитав головуючий суддя Сергій Дячук.

Суд надав Офісу генпрокурора два місяці на призначення нових прокурорів у справі екс-“беркутівців” і на ознайомлення їх з матеріалами цього провадження.

Також Дячук додав, що наступне засідання суду у кримінальному провадженні про масові розстріли на Майдані 20 лютого 2014 року призначено на 11.30 17 березня.

Як повідомляв УНІАН, Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року. Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

28 грудня 2019 року під час судового засідання стало відомо, що генпрокурор Рябошапка змінив групу прокурорів у цій справі. Того ж дня Апеляційний суд Києва відпустив екс-«беркутівців» під особисті зобов`язання.

29 грудня у Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО. В рамках обміну Україна передала екс-«беркутівців».