Літак вилетів з "Борисполя" / facebook.com/zelenskiy95

Літак з китайського міста Ухань, який сьогодні приблизно о 09:40 приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль", після дозаправки вилетів з аеропорту.

Як передає кореспондент УНІАН, пасажири та члени екіпажу на злітно-посадкову смугу не сходили.

На злітно-посадковій смузі літак зустрічали особи у білих захисних костюмах і масках, ймовірно, співробітники аеропорту та представники ДСНС.

До літака було під'єднано трап і на певний час було відкрито авіаційний люк. Деякі люди у захисних білих костюмах заходили в середину літака.

Читайте такожЗ'явилися перші фото з евакуйованими з Китаю українцями на борту літака

Також до літака під'їжджала машина з цистерною для дозаправки. Після дозаправки літак знову злетів у повітря.

Літак знаходився на злітно-посадковій смузі понад годину.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого о 18:30 за київським часом літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з китайського міста Ухань.

На борт літака, що вилетів з Уханя в Україну, китайські медики не допустили чотирьох осіб – трьох українців та одну іноземку.

За даними МОЗ, на борту літака – 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких три медики.

Сьогодні, 20 лютого, о 09:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами здійснив посадку в міжнародному аеропорту "Бориспіль" на дозаправку.

Після прибуття до аеропорту в місті Харків усіма особами на борту буде пройдено належний прикордонний контроль з дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні аеропорту.

Згодом евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії "Нові Санжари" у Полтавській області. Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.