Ілюстрація REUTERS

В Україну повертаються 58 українських моряків з круїзного судна Princess Anastasia, яке тимчасово припинило морські подорожі через поширення коронавірусу в світі.

Про це в коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Читайте такожТанці, пісні та спорт на балконах: як люди розважаються в умовах карантину (відео)

Відео дня

Зокрема, за даними Генерального консульства України в Гданську, вирішено питання щодо повернення 58 українських моряків, які перебувають на борту судна Princess Anastasia у порту Гданська. "Польські прикордонні органи надали відповідні дозволи. Сьогодні, 25 березня, моряки будуть перевезені двома автобусами до пункту пропуску "Ягодин - Дрогуськ" польсько-українського кордону", - повідомив Погорельцев.

"Перетин кордону – орієнтовно о 18:00-19:00. Далі від кордону український перевізник доставить моряків за місцями проживання до міста Одеса", - додав дипломат.

Погорельцев уточнив, що українські моряки прибули на судно в період з 3 по 8 березня цього року для роботи на судні та пройшли прикордонні процедури на виїзд з території Польщі.

"Проте судно так і не вийшло в рейс. Українські моряки не змогли зійти на берег через обмеження, введені Польщею на в'їзд іноземців в країну", - заявив Погорельцев.

Як сказано на сайті італійської компанії The MOBY SPL, яка володіє судном Princess Anastasia, було ухвалено рішення до 19 квітня скасувати круїзні подорожі через рішення країн-членів Євросоюзу та Російської Федерації тимчасово обмежити заходження у порти цих країн через поширення коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні вже зафіксовано 113 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них 4 летальні, 1 пацієнт одужав й уже виписаний з лікарні.

Читайте також: