УНІАН

Про це повідомляє НАБУ на своїй сторінці у Facebook.

"В ході досудового розслідування діяльності створеної народним депутатом О.Онищенком злочинної організації детективами НАБУ встановлена злочинна група, що діяла під прикриттям осіб, які мають свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю", - зазначили в НАБУ.

Читайте такожКолеги адвоката Онищенка заявляють, що знайшли засіб прослуховування після обшуків НАБУ (фото)

Відео дня

У повідомленні йдеться, що ці особи реєстрували фіктивні фірми і супроводжували їхню незаконну діяльність, спрямовану на конвертацію в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

НАБУ назвало імена цих адвокатів - А. Циганков, О. Копусь та В. Маковський. На причетність до вказаного злочину перевіряються й інші особи, в тому числі і адвокати, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, НАБУ і САП викрили організовану злочинну групу, яка завдала збитків державі в розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ВАТ "Укргазвидобування".

Згідно з доказами, отриманими в ході досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є народний депутат Олександр Онищенко, якого Верховна Рада 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання й арешт. Відомо, що екс-депутат перебуває за межами України, його місце перебування встановлюють.