Де знайти роботу в Україні 2023 / фото ua.depositphotos.com

Через бойові дії в південних і східних регіонах, а також часті відключення світла рівень безробіття в Україні сильно виріс. Тільки за офіційними даними служби зайнятості в Україні зараз близько 240 тис.безробітних. Багато компаній відчувають нестачу кваліфікованих кадрів, адже значна частина молоді виїхала з країни.

Проте, знайти роботу в Україні все ще можливо. А деякі вакансії навіть є затребуваними. Традиційно найбільша кількість вільних вакансій спостерігається в Києві, а найбільші зарплати отримують менеджери і фахівці IT. Але і в інших сферах і містах вакансій вистачає.

Мінімальна і середня зарплата в Україні в 2023 році

Мінімальна зарплатав Україні не змінюватиметься протягом 2023 року і становитиме 6700 гривень на місяць, або 40,46 гривень за годину. Після вирахування податків і військового збору працівник з "мінімалкою" отримає на руки 5393 гривні.

Відео дня

Середня зарплата в Україні в 2023 році, як вказується в пояснювальній записці до державного бюджету, складе 18 261 гривню до вирахування всіх податків.

Експерти вважають, що зростання зарплат в Україні в 2023 році буде залежати від швидкості відновлення економіки і від розміру надано Україні фінансової допомоги. Спеціалісти Work.ua прогнозують, що зростання зарплат у більшості сфер у 2023 році чекати не варто, а через скорочення економіки зарплати можуть "відкотитися" на рівень 2014-2015 рр.

Які професії будуть затребувані в 2023 році

Як повідомляє Опендатабот, найбільш затребувані професії в Україні не відрізняються в тилових і прифронтових областях. До них відносяться:

  • водій (особливо міжнародники);
  • продавець;
  • кухар;
  • бухгалтер;
  • медик;
  • продавець-консультант;
  • менеджер з продажу.

Експерти також назвали список професій, в яких практично відсутня конкуренція, а значить на такі вакансії простіше влаштуватися. До них відносяться:

  • електрослюсарі;
  • офтальмохірурги;
  • лікарі-спеціалісти з УЗД;
  • оториноларингологи;
  • завідувачі аптек.

Деякі аналітики в інтерв'ю для Work.ua припускають, що в 2023 році можуть бути затребувані професії, пов'язані з виробництвом товарів і роботою об'єктів критичної інфраструктури. Якщо ж 2023 рік принесе Україні довгоочікувану перемогу, то будуть затребувані професії, які пов'язані з відновленням економіки, а також медики і психологи.

Де знайти роботу в Україні під час війни

В першу чергу безробітним варто звернутися в Державний центр зайнятості. Список вакансій тут обчислюється тисячами і оновлюється щодня, а ймовірність зіткнутися з шахрайством нижча. Отримати статус безробітного та дізнатися про актуальні вакансії можна за номером телефону для вашої області.

Знайти затребувану роботу з хорошою оплатою можна також в Державному концерні "Укроборонпром". Тут пропонують багато робочих спеціальностей, таких як слюсар і монтажник. Крім того, така робота наблизить перемогу України.

Знайти вакансії також можна на сайтах для пошуку роботи:

Вас також можуть зацікавити новини: