Тло сина знайшов батько через два тижні пошуків / facebook.com/mvs.gov.ua

17-річний Іван Делюков з Кілії Одеської області, який покінчив із собою, кинувшись у трубу занедбаної шкільної котельні, відтворив сюжет книги, яку він писав і мріяв видати.

Читайте такожВ Одеській області в трубі шкільної котельні виявлено мертвим 17-річного хлопця

Як повідомляє "Оглядач", Івана Делюкова кілька днів шукала поліція і волонтери. Ідею обшукати всі занедбані місця поблизу підказала волонтер Юлія з "Пошукової платформи 911". До того ж згадали, що вперше після втечі з дому Івана знайшли саме в цьому районі. Коли сім'я жила там, тому у нього залишилися друзі.

Відео дня

Вперше хлопець втік 19 червня. Тоді водій вантажної машини розповів, що підвозив Ваню до якогось села. І в розмові хлопець зізнався, що хоче подорожувати, йому сподобалося пізнавати світ. Тоді підлітка знайшли і повернули додому.

Тому при повторній втечі серед ночі батьки не стали бити тривогу і звертатися в поліцію. Вони подумали, що Ваня знову відправився в подорож і скоро повернеться. Проте минув тиждень, син не виходив на зв'язок. Тоді вже написали заяву в поліцію. Шукати хлопця правоохоронці почали і волонтери.

Від товаришів дізналися, що хлопець писав книгу в стилі фентезі. За сюжетом на початку головний герой падає в якусь трубу і опиняється в іншому вимірі. У кінці твору він прокидається і розуміє, що все це був сон.

"Друзі розповідали, що Іван мріяв видати свій твір. Але хлопці його запевняли, що книгу не можуть надрукувати, тому що мова йде про суїцид, а пропаганда цього у нас заборонена. Вони порадили переробити початок. Ми так і не знаємо, чи переписав він", – уточнює жінка.

Спочатку у смерті хлопчика підозрювали зв'язок з комп'ютерною грою Forge of Empires. Однак волонтер каже, що ця розвага не небезпечне, нею захоплюються діти більш раннього віку.

Батьки теж пов'язували першу втечу хлопця з захопленням іграми, тому батько забрав у нього телефон. Другий раз він пішов з дому вже без телефону і речей.

До останнього друзі і волонтери сподівалися, що хлопець знайдеться. Самі діти запевняли, що Ваня не здатний покінчити з собою. Так, помічали у нього підліткові комплекси, він був досить замкнутим. Але всі думали, що 5 липня, у свій день народження, Ваня зробить сюрприз і прийде додому.

"Думаю, що до дитини такі думки не приходять за один день. Швидше за все, він до цього йшов. Це проблема нашої системи, тому що толком не працюють психологи. Його характеризують як замкнутого хлопчика, він весь в собі. Мабуть, були підліткові комплекси. На жаль, ми всі працюємо з ранку до вечора, щоб прогодувати дітей. І, мабуть, батьки не помітили, що він закривався", – вважає волонтер Юлія.

У поліції Одеської області кажуть, що за фактом смерті Івана Делюкова відкрили кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство". Ведеться слідство.

Як повідомляв УНІАН, тіло сина знайшов батько через два тижні пошуків. Ваня лежав на дні 20-метрової труби котельні біля занедбаної школи. Спочатку він побачив взуття, що валялося неподалік, точно в такому взутті хлопець зник у ніч на 22 червня. Потім чоловік відкрив вікно для прочищення труби, в темряві нічого не було видно, і тільки промінь ліхтаря підсвітив тіло підлітка.