Ліонель Мессі / REUTERS

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі посів перше місце в рейтингу ста найкращих футболістів десятиліття за версією Givemesport.

Повний рейтинг опубліковано на givemesport.com.

Шестиразовий володар "Золотого м'яча" Мессі обійшов у рейтингу свого одвічного конкурента Кріштіану Роналду, а також відразу кількох екс-одноклубників по "Барселоні".

Відео дня

"Найкращий гравець всіх часів. У 2010-х Мессі виграв п'ять з шести своїх "Золотих м'ячів" і забив більше 500 голів. Тільки за 2012 рік легенда "Барселони" забив рекордний 91 м'яч. Він п'ять разів вигравав "Золоту бутсу" і щороку відбирався в збірну одинадцяти найкращих футболістів FIFPro. Можна до втрати свідомості перераховувати всі його трофеї і нагороди, але, якщо ви коли-небудь на власні очі бачили, як Мессі грає в футбол, то ви повинні зрозуміти, чому ми вибрали саме його номером один", - відзначили автори рейтингу.

Читайте такожБез Роналду, але з Мессі: в Іспанії склали збірну найкращих футболістів всіх часів

Топ-10 рейтингу найкращих футболістів десятиліття

(у дужках вказано нинішній клуб футболіста)

10. Лука Модріч (Хорватія, "Реал")

9. Роберт Левандовськи (Польща, "Баварія")

8. Серхіо Рамос (Іспанія, "Реал")

7. Луїс Суарес (Уругвай, "Барселона")

6. Дані Алвес (Бразилія, "Сан-Паулу")

5. Неймар (Бразилія, ПСЖ)

4. Хаві (Іспанія, завершив кар'єру)

3. Андрес Іньєста (Іспанія, "Віссел Кобе")

2. Кріштіану Роналду (Португалія, "Ювентус")

1. Ліонель Мессі (Аргентина, "Барселона")

До топ-20 увійшли Жерар Піке ("Барселона"), Карім Бензема ("Реал"), Арьєн Роббен (завершив кар'єру), Джанлуїджі Буффон ("Ювентус"), Серхіо Бускетс ("Барселона"), Марсело ("Реал"), Златан Ібрагімович ("Мілан"), Карлес Пуйоль (завершив кар'єру), Андреа Пірло (завершив кар'єру) і Мануель Нойер ("Баварія").

УНІАН раніше також повідомляв про те, що розгром збірної Бразилії очолив рейтинг найкращих футбольних матчів десятиліття.