На Тернопільщині цьогоріч працюватиме 4 цукрозаводи / фото УНІАН

На Тернопільщині цьогоріч працюватиме 4 цукрозаводи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час колегії облдержадміністрації повідомив в.о. обов’язків директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів.

 «В області працюватиме 4 виробничих підрозділи ТОВ «Радехівський цукор»: Чортківське, Хоростківське, Збаразьке і Козівське виробництва. В основному – на сировині, вирощеній на промисловій основі у сільськогосподарських підприємствах. Від господарств населення буряки прийматимуться оптовими партіями через комерційні заготівельні структури. Заготівля сировини буде проводитись на призаводських бурякопунктах працюючих заводів, при потребі планується задіювати бурякопункти в інших районах», – повідомив Стахів.

Відео дня

За його даними, загалом планується виробити понад 270 тис. т цукру-піску, що більше ніж у 6 разів  перевищує нормативну потребу споживання цукру населенням і харчовими підприємствами області.

«На даний час практично завершено підготовку усіх 4 заводів.  Згідно  графіка, першим 4  вересня розпочне роботу Хоростківське виробництво, 7   вересня – Чортківське, 12 і 15 вересня – відповідно Козівське і Збаразьке. Очікувана тривалість сезону на Чортківському виробництві –  102 доби, на Хоростківському - 96 діб, Збаразькому - 71  і Козівському виробництві – 68 діб.   Цукровиробництво в області планується завершити у другій декаді грудня», – розповів Стахів.

Він також зазначив, що при прогнозній середній урожайності 490 ц з гектара очікуваний вал цукросировини, вирощеної на полях області господарствами всіх категорій, складає в межах 1,66 млн т. 

Всього ТОВ «Радехівський цукор» планує отримати за договорами, укладеними в області, а також за межами регіону, 1,9 млн т сировини до переробки, що на 210 тис. т або  на 12,4% більше, ніж минулого року.