фото:

На Тернопільщині на базі ТзОВ «Бучачагрохлібпром» відбувся з’їзд аграріїв з різних регіонів для обміну досвідом.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, Всеукраїнський День поля і саду відбувся у Бучацькому районі на території насіннєвого заводу ТзОВ «Бучачагрохлібпром». Участь у заході взяли аграрії з різних куточків України, садівники, представники провідних сільськогосподарських фірм України, а також керівники компаній, що спеціалізуються на виробництві техніки та засобів захисту рослин.

Читайте такожАграрії Тернопільщини нададуть продукти мешканцям Авдіївки

Присутні відвідали демонстраційні та товарні насадження, що їх закладено на власному насінні ТзОВ «Бучачагрохлібпром», а також поспілкуватися із численними науковцями-селекціонерами.

Вітаючи учасників заходу, заступник голови – керівник апарату Тернопільської ОДА Ігор Вонс зазначив, що День поля – це чудова можливість для аграріїв і садівників обмінятися досвідом та найсвіжішою інформацією у сфері передових технологій, сучасного насінництва, рослинництва, тваринництва, садівництва, а також поспілкуватися з фахівцями. 

«Наша область – аграрна, а тому дуже важливо, щоб ми використовували потенціал, який закладений у наших чорноземах, на повну. Водночас, не менш важливим є те, що і садівництво, й тваринництво передбачають багато ручної праці, а це відповідно додаткові робочі місця у сільській місцевості. При цьому, маючи такі великі сільськогосподарські підприємства, як ТзОВ «Бучачагрохлібпром» та фермерське господарство «Гадз», це ще одна додаткова можливість для розвитку, як інфраструктури села, так і втілення різних соціальних проектів. А це на сьогоднішній день, у рамках реформи децентралізації, коли повноваження передаються на місця, має неабияке значення. Саме тому завдяки таким господарникам як Петро Гадз – українське село матиме майбутнє, а разом з ним майбутнє матиме й Україна», – сказав під час виступу Вонс.