Ілюстрація / REUTERS

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що з початку 2018 року підтвердили 8 загиблих серед цивільних осіб на Донбасі.

Про це йдеться у тижневому звіті місії, опублікованому на сайті ОБСЄ.

Читайте такожНа окупованому Донбасі "партизани" напали на бойовиків, побили їх та відібрали зброю

Відео дня

"Випадки насильства на сході України призвели до низки жертв серед цивільного населення. Від початку 2018 року до 1 квітня Спеціальна моніторингова місія підтвердила факт 37 жертв серед цивільного населення, зокрема, 8 загиблих", - йдеться в звіті.

Водночас сказано, що у період із 19 березня до 1 квітня безпекова ситуація на сході України залишалася напруженою і дедалі більше погіршувалася.

"Загалом кількість порушень режиму припинення вогню за двотижневий звітний період сягнула майже 10 тис. випадків (супроти 4,3 тис. за попередні два тижні). Ця кількість включає понад 1 тис. порушень режиму припинення вогню, що були зафіксовані протягом трьох днів після поновлення зобов’язань щодо дотримання режиму припинення вогню, яке набрало чинності 30 березня о 00:01 (за київським часом)", - сказано в звіті.

Як повідомляв УНІАН, у 2017 році на Донбасі спостерігачі СММ підтверджують загибель в результаті бойових дій не менш як 86 цивільних осіб.