Бойовики продовжують обстрілювати ЗСУ, намагаючись примусити їх відкрити вогонь у відповідь / Министерство обороны Украины

Упродовж минулої доби, 14 липня, російські бойовики на сході України 23 рази відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Внаслідок ворожого вогню було поранено двох українських військовослужбовців.

Читайте такожВнаслідок обстрілів окупантів на Донбасі поранено українського військового

Як повідомляється у ранковому зведенні прес-центру штабу Об’єднаних сил, один з ворожих обстрілів було здійснено із забороненого Мінськими домовленостями 120-мм міномету.

Відео дня

Зазначається, що противник проявляв активність і віввогонь по захисниках Кримського, Новотошківського, Новолуганського, Залізного, Мар’їнки, Авдіївки, Красногорівки, Пісків, Талаківки, Гнутового, Широкиного, Водяного та Павлополя. Ворог намагався змусити військовослужбовців ОС відкрити вогонь у відповідь.

В результаті бойових дій двох українських бійців було поранено. В той же час, за даними розвідки, минулої доби одного окупанта було знищено, трьох поранено.

Упродовж поточної доби бойовики 4 рази обстріляли позиції українських захисників біля Кримського, Новолуганського, Тарамчука та Гнутового.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що українські військові мають право відкривати вогонь на власній території, захищаючи її від іноземних військових.