На Донеччині чоловік втратив будинок внаслідок обстріли окупантів / скріншот відео ТСН

У Новолуганському на Донеччині снарядом повністю рознесло двоповерховий будинок місцевого жителя.

Експерти відшукали уламки і за ними встановили, що в споруду поцілив потужний керований снаряд російського виробництва, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожБойовики продовжують проводити навчання із бойовою стрільбою в зоні безпеки – українська сторона СЦКК

"Як [впало] от сюди, мене притисло взагалі. Все згоріло, все", - не добирає слів власник Віктор Фролов. 69-річний чоловік дивом залишився живим. Він був на кухні, спочатку почув свист, а потім його кинуло у кут між плитою та каміном – це й врятувало. "А потім я виліз, в одному капці, почав дивитися", - пригадує житель Новолуганського.

Собаку Віктор Миколайович встиг відкопати, витягнув разом з ланцюгом, а от кота вже більше нема. Люди починають розбирати цеглу – десь там внизу залишився паспорт старого. Просто на дорозі лежить допомога від міжнародної організації, бо чоловікові навіть нема куди її сховати. Сусіди Віктора Миколайовича кажуть, що снарядів узагалі було два: перший просвистів над головами, другий чітко по будинку. "Он там розірвався, знайшли, сфотографували – 152-й калібр", - кажуть місцеві.

Військові додають, що останніми днями бойовики стріляють частіше, навіть удень, не криючись. Вирв від потужних 120-міліметрових снарядів нарахували 15. За уламками фахівці уже встановили – снаряди сучасні, російського виробництва.

"В України таких снарядів не виготовлялось і не могло бути, тобто ми вчергове можемо пересвідчитися в участі Російської Федерації у війні", - кажуть фахівці.

Чому бойовики почали так інтенсивно стріляти дорогими набоями, військові ще достеменно не знають, але здогадуються – можливо, тому, що позиції поряд зайняв полк "Азов", котрий росіяни особливо ненавидять.