Окупанти не проводять демонтажу укріплень біля Станиці Луганської / фото mvs.gov.ua

Українська сторона зупинила всі роботи біля мосту у Станиці Луганській.

Читайте такожНа Донбасі внаслідок обстрілів окупантів загинув український військовий, троє поранені

Про це повідомляється на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Відео дня

За її даними, 25 серпня вчергове піротехнічний підрозділ української сторони в кількості трьох осіб розпочав обстеження місцевості для проведення демонтажних робіт на ділянці Станиця Луганська.

Українська сторона СЦКК наголошує, що станом на 09.00 зі сторони окупаційної влади «будь-яких інженерних робіт не проводилося»

«На зазначену ділянку прибули представники СММ ОБСЄ з метою оцінки оперативної обстановки, з’ясування поточного стану справ на нашій стороні та заходів, які проводяться», - йдеться у повідомленні.

У СЦКК наголошують, що «українська сторона змушена зупинити всі роботи до початку синхронного демонтажу на ділянці розведення».

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

16 липня заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко повідомив, що під час зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки» представник РФ Владислав Сурков зобов’язався "вплинути" на бойовиків щодо демонтажу фортифікаційних укріплень для відновлення мосту в Станиці Луганській.

18 липня на той час представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення про демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській та його відбудову.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до мосту.

21 серпня прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання групи повідомила, що українські фахівці готові почати ремонт мосту біля Станиці Луганської з 22 серпня, але бойовики повинні демонтувати свій блокпост.

24 серпня українська сторона СЦКК заявила, що окупаційна влада відмовляється демонтувати фортифікаційні споруди поблизу Станиці Луганської, що не дозволяє розпочати ремонт зруйнованої частини мосту.