Бойовики не припиняють обстрілів українських позицій / фото УНІАН

Від початку сьогоднішньої доби бойовики російсько-окупаційних військ на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Максим Праута.

Читайте такожВтрати на Донбасі: стало відомо ім'я загиблого бійця Нацгвардії (фото)

Відео дня

За його словами, на Луганському напрямку противник двічі, після опівночі та після 06:00, з боку окупованого Доломітного обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Травневого. Бойовики застосовували міномети калібру 120 мм та 82 мм, заборонені Мінськими домовленостями, а також ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Крім того, чотири обстріли ворог здійснив на Донецькому напрямку.

Зокрема, близько 02:00 та після 06:00 окупанти з боку Докучаєвська з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів відкривали вогонь по позиціях українських військ у районі Новотроїцького. Обидва обстріли тривали по 15 хвилин.

З 03:00 противник 20 хвилин зі стрілецької зброї провокував військовослужбовців Збройних сил, які перебувають на позиціях поблизу Павлополя, а у період з 10:35 до 10:55 з боку Ужівки бойовики вели вогонь з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї по оборонцях Водяного.

"За наявною інформацією, від початку поточної доби в Об’єднаних силах втрат немає, наші підрозділи надійно контролюють ситуацію на лінії розмежування", - зазначив Праута.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу, 28 вересня, збройні формування РФ на Донбасі 23 рази порушили режим припинення вогню. Втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок обстрілів вдалося уникнути.