Бійці АТО вогонь у відповідь не відкривають / Фото УНІАН

З початку доби у зоні АТО окупанти 20 разів порушили режим тиші, четверо українських бійців зазнали поранень.

Про це повідомляється у зведенні прес-центру АТО на 18.00.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається контрольованою. Незважаючи на досягнуті домовленості Тристоронньої контактної групи щодо припинення вогню з 00.00 1 квітня вздовж усієї лінії розмежування, російсько-окупаційні війська продовжують провокаційні обстріли позицій Збройних сил України. З початку доби противник 20 разів порушив режим "тиші", - сказано у зведенні.

На Донецькому напрямку вогнем з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а пізніше з озброєння БМП та стрілецької зброї ворог обстрілював опорні пункти ЗСУ поблизу Луганського. З гранатометів різних систем противник вів обстріл захисників Верхньоторецького, а з крупнокаліберних кулеметів – опорні пункти в районі Авдіївки. Зі стрілецької зброї ворог відкривав вогонь у районах населених пунктів Луганське, Авдіївка та Троїцьке. Поблизу Майорського, Авдіївки та Верхньоторецького активно діяли ворожі снайпери.

Читайте такожЗ початку доби бойовики вже 12 разів порушили режим тиші

На Маріупольському напрямку також було неспокійно. З протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-терористичні підрозділи вели вогонь по захисниках Водяного. Зі стрілецької зброї окупанти обстрілювали морських піхотинців під Широкиним та Гнутовим.

На Луганщині ворог виявляв мінімальну активність, позиції українських бійців у районі Станиці Луганської обстрілював ворожий снайпер.

"Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримуються режиму "тиші", вогонь у відповідь не відкривають", - наголосили у штабі.