ЗСУ контратакують на півдні України / фото Генштаб

На що далі чекати українцям на тлі новин про контрнаступ ЗСУ на півдні та як уникнути завищених очікувань, розповів військовий експерт Олександр Мусієнко.

Як він пояснив в ефірі ТСН, контрнаступ ЗСУ на півдні України - плід старань і результат кількатижневої праці, якщо не більше. 

"Стратегія українських Збройних сил на півдні полягає в тому, що окупанту потрібно створити нестерпні, несамовиті умови і на Херсонщині, й на частині Запорізької області", - наголосив Мусієнко.

За його словами, протягом липня-серпня українські захисники вели підготовчу роботу, щоб знесилювати оборону ворога - це і знищення складів, і командних пунктів, і скупчень сил ворога. Наразі окупант припускається серйозних помилок, а ЗСУ використовують ці моменти, щоб проривати лінії оборони та крок за кроком звільняти території.

Експерт наголосив, що планомірна робота з деокупації ведеться, українські Збройні сили не прив'язуються до дат, на відміну від РФ.

Нагадаємо, 29 серпня в командуванні ЗСУ офіційно заявили про початок контрнаступу військових у Херсонській області. Просування українських сил супроводжується руйнуванням логістики росіян на окупованих територіях.

У ЗСУ закликають не поспішати із заявами щодо контрнаступу наших захисників.

Вас також можуть зацікавити новини: