КНДР передала Росії ракети для ударів по Україні / скріншот

Балістичні ракети північнокорейського виробництва далеко не панацея для Росії на війні з Україною, пише Business Insider.

"Їхня сила випливає не тільки з їхньої точності, але і з розміру арсеналу, наданого Північною Кореєю, і її здатності виробляти більше - все це неясно. Москва також не може розраховувати на те, що додаткові ракетні удари зломлять моральний дух українців там, де хвилі попередніх атак зазнали невдачі", - пише видання.

За даними американської розвідки, вірогідно, на початку січня Росія запустила по Україні північнокорейські балістичні ракети малої дальності KN-23 (Hwasong-11ga) і KN-24 (hwasongpho-11na).

Відео дня

"Це більш складні твердопаливні ракети, які можна запустити без особливого часу на підготовку", - сказав експерт з протиракетної оборони в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Масао Дальгрен.

Зазначається, що знання про їхні можливості будуть розширюватися в міру аналізу місць ударів і уламків ракет. Але на цей час про їхні можливості, особливо про точність, відомо небагато.

Також вказується, що для Москви кількість ракет може виявитися важливішою за якість:

"Щоб компенсувати погану ефективність своїх сухопутних військ і військово-повітряних сил, Росія витратила величезну кількість керованих ракет і артилерійських снарядів, але поки без вирішального ефекту. Це говорить про те, що Росії знадобиться багато північнокорейських ракет, що, в свою чергу, піднімає питання про можливості Північної Кореї по їх виробництву".

Видання робить висновок, що північнокорейські ракети можуть бути тільки доповненням до російської вогневої потужності. І якщо ж ракети Росії не зможуть зломити Україну, то і ракети Північної Кореї цього не зможуть.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що КНДР зможе в повному обсязі забезпечити РФ артилерійським озброєнням:

"Людський ресурс там серйозний, оборонні здібності, на жаль, не можна порівняти з РФ, вони можуть працювати набагато ефективніше. Тому збільшення поставок артилерійського озброєння точно буде".

Вас також можуть зацікавити новини: