США нададуть Україні шість батарей комплексів NASAMS / фото МО Угорщини

На сьогоднішній день невідомо, коли Україна точно отримає комплекси NASAMS та IRIS-T для посилення системи протиповітряної оборони (ППО).

Про це розповів відомий військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на відповідне запитання.

"На превеликий жаль (надання Україні) ППО гальмується, причому дуже сильно. Подивимося, що нам скажуть США з 1-го жовтня. Там шість комплексів NASAMS. Договір на 180 мільйонів доларів вже підписаний. Коли ми почнемо отримувати ці комплекси, я сподіваюся, ми дізнаємося у жовтні", – зазначив він.

"Зараз у нас завис в повітрі комплекс IRIS-T, який нам повинні були передати з Німеччини. Він повинен був прийти буквально найближчими тижнями. Обіцяли до кінця вересня. Час, правда, ще є, але поки з'являється дуже тривожна інформація, що передача цього комплексу затримується. На який термін, сказати неможливо", – додав Жданов.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обговорює з 5 країнами надання нашій державі систем протиповітряної оборони.

Як відомо, у другій половині серпня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого входять комплекси NASAMS, які зможуть посилити систему протиповітряної оборони (ППО) України.

Раніше висловлювалася, думка, що дві батареї зенітних ракетних комплексів NASAMS з ракетами до них зможуть прикрити максимум два об'єкти.

Днями, 13 вересня, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що від західних партнерів Україна очікує не тільки на Україну, а й німецькі системи IRIS-T,.

Вас також можуть зацікавити новини: