Україна отримає від США комплекси NASAMS для посилення ППО / скріншот

У США очікують, що дві батареї зенітних ракетних комплекси NASAMS для посилення системи протиповітряної оборони (ППО) будуть доставлені в Україну протягом двох місяців.

Відповідну інформацію на відкритому брифінгу 16 вересня озвучив речник Міноборони США генерал Патрік Райдер, повідомили у Пентагоні.

"Сподіваємося, що дві батареї NASAMS будуть відправлені протягом наступних двох місяців. Ці системи ППО допоможуть Україні захиститися від небезпеки з повітря, зокрема, від літаків, безпілотників та крилатих ракет" – зазначив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обговорює з 5 країнами надання нашій державі систем протиповітряної оборони.

Як відомо, у другій половині серпня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого входять комплекси NASAMS, які зможуть посилити систему протиповітряної оборони (ППО) України.

Раніше висловлювалася, думка, що дві батареї зенітних ракетних комплексів NASAMS з ракетами до них зможуть прикрити максимум два об'єкти.

Днями, 13 вересня, спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що від західних партнерів Україна очікує не тільки NASAMS, а й німецькі системи IRIS-T.

Вас також можуть зацікавити новини: