РФ обстрілює Одесу / скріншот

Російська Федерація вже не раз завдавала ракетних ударів по Одесі. Ситуація в місті та області напружена. Також зберігається ймовірність провокацій з території невизнаного Придністров'я.

УНІАН в режимі онлайн розповідає про ситуацію в Одесі та області в четвер, 19 травня 2022:

21:40 Геннадій Труханов разом із директором Одеської кіностудії обійшли та показали територію підприємства, де, за заявою Захарової, "розміщується військова техніка". Мер наголосив, що ні техніки, ні зброї на території кіностудії немає.

Відео дня

19:43 Вечірнє звернення Марченка.

19:18 Волонтери разом із одеситами вишивали візерунки у день вишиванки."Хочемо, щоб наші люди переплелися і об'єдналися, як нитки на вишиванці" - прокоментувала акцію волонтер.

18:36 Одеса – це частина України. І ключова причина неминучої поразки агресора – відмова бачити реальну ситуацію.

18:24 Одеса. На заправці WOG бензин відпускають лише для спецтранспорту. А прості люди стоять у черзі по п'ять годин. Спецтранспорт, до речі, на фото. Як вам?

17:57 Всесвітній день вишиванки відзначають у третій четвер травня. У 2006 році його започаткували студенти Чернівецького університету, обравши один день, в який всі вдягатимуть національний одяг. За кілька років до святкування долучилися мешканці інших міст України. Попри відсутність організованих акцій, у 2022 році одесити вдягнули свої вишиті сорочки до Дня вишиванки.

17:42 Поліцейські затримали одесита, який 8 разів грабував будинок родичів, які виїхали через війну з міста. Все накрадене він розпродав. А коли потерпілі повернулися додому, заявили про злочин. Правоохоронці розшукали покупців краденого та вилучили у них більшу частину речей. Тепер йому загрожує від 5 до 8 років ув'язнення.

17:15 Оперативна ситуація від ОК "Південь"

17:00 У ДТП у Великому Дальнику постраждали двоє людей. Вчора ввечері по вулиці Воздвиженській 29-річний місцевий мешканець не впорався з керуванням ВАЗом та врізався у дерево. Внаслідок аварії травми отримали водій та його 20-річний пасажир. У водія черепно-мозкова травма, струс головного мозку та перелом кісток тазу. У молодшого хлопця лікарі також діагностували черепно-мозкову травму, струс головного мозку та перелом тім'яної кістки. Водій перебував у стані алкогольного сп'яніння.

16:30 Від початку року кількість зареєстрованих безробітних в Одесі збільшилася на пів тисячі людей. Наразі у міській Службі зайнятості на обліку стоять 2,8 тисячі безробітних, з яких 1,8 тисячі – жінки. У січні ці цифри становили 2,3 тисячі та 1,5 тисячі відповідно – Одеська міська рада.

16:15 У місті Біляївка на Одещині з пам’ятника демонтували табличку з написом "Героям Придністров'я". "Цей пам'ятник у нас Котовського. Котовський – воїн, злочинець. І ми виходить будемо зараз таблицю героям Придністров'я залишати тут? Плюс вона ще й на російській мові. Поки у нас війна, поки агресор через річку, який постійно розхитує якісь провокації – я розумію, що потрібно цю табличку прибрати", – розповів громадський діяч Ян Синтюк.

15:49 В Росії починають нахабно висувати умови для зняття блокади з морських портів в Україні. Незважаючи на те, що кремлівські пропагандисти повторюють як мантру фразу про те, що санкції тільки роблять їх сильнішими, у Росії пов'язали питання відкриття доступу до українських портів саме зі зняттям тих "неефективних" санкцій. Про це заявив заступник голови МЗС РФ Андрій Руденко. За його словами, введені Заходом санкційні обмеження заважають вільній торгівлі.

15:34  А ось власне й відео, як 126-та окрема бригада територіальної оборони Одеси знищила рашистську БМД.

15:04 В Одесі чоловік 8 разів грабував будинок родичів, які виїхали з міста через війну. "Герой" кілька тижнів виносив з дому холодильники, пральні машини, комп'ютерну та іншу техніку.

13:42 Поліція затримала одесита, який допомагав чоловікам призовного віку безперешкодно виїхати за кордон через "зелений коридор". Вартість такої послуги становила 2500 доларів, термін, який йому тепер світить, — від 7 до 9 років в'язниці.

13:07 П’ять років в’язниці: суд на Одещині оголосив вирок водію трактора, через якого загинула дитина. За даними слідства, у жовтні 2021 року обвинувачений віз у причепі п'ятьох дітей й, не впоравшись з керуванням, з'їхав з узбіччя. Тоді внаслідок перекидання транспорту помер 9-літній хлопчик.

12:04 Від початку повномасштабного вторгнення Росії на Одещині загинули двоє дітей, троє отримали поранення. За даними служби у справах дітей Одеської ОДА, на територію області тимчасово перемістилися 24 тисячі дітей, у тому числі прийомна сім’я з двома неповнолітніми та 41 вихованець дитячих будинків сімейного типу.

11:45 Вчора у Приморському районі Одеси правоохоронці затримали групу людей, в телефонах яких були фотографії об’єктів інфраструктури – речниця Патрульної поліції Алла Марченко.

11:10 Жителів Одеси просять щодо обережності. Російські окупанти розповсюджують фейки про розміщення в Одесі сил ЗСУ.

10:53 Військовослужбовці 126 окремої бригади територіальної оборони Одеси разом з артилерією знищили російську техніку – ОК "Південь".

10:00 Орієнтовно з 11:00 до 15:00 в Одесі відбуватиметься навчальна стрілянина Нацгвардії.

09:07 19 травня у місті Роздільна відбудеться церемонія прощання з загиблим на війні військовим медиком Миколою Захарченком.

06:30 Ніч в Одесі та області пройшла спокійно, без повітряних тривог.

01:40 Жителі Одеси повідомляють, що чули звуки вибухів. Тривогу в місті та області не оголошували. Місцеві Telegram-канали повідомляють, що приводів для паніки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: