ЗСУ звільняють українські міста / скріншот

Після звільнення Берислава у Херсонській області, окупаційні війська будуть повністю відрізані на правому березі Дніпра

Про це заявив офіцер ЗСУ Віктор Трегубов в ефірі телеканалу "Еспресо".

"В росіян немає потенціалу втримати Херсон конвенційними засобами. Мені здається, що ситуація на правому березі Дніпра вирішиться не в Херсоні, а за Бериславом. Оскільки, якщо Збройні сили України зараз звільнять Берислав і візьмуть під контроль вихід до Каховської ГЕС, то в росіян завершиться те невеличке постачання, яке в них було. Звісно вони будуть щось перекидати поромами, однак цей спосіб логістики буде під вогневим контролем ЗСУ", - пояснив він.

Відео дня

За словами Трегубова, для того, щоб утримати Херсон, президент РФ Володимир Путін знову буде погрожувати ядерною зброєю.

"Після того, як ЗСУ звільнять Берислав, все угруповання російських військ в Херсоні буде замкнене. І це стосується постачання не тільки боєприпасів, а й навіть їжі та медикаментів для військ Росії. Тому я уявлення не маю, як вони будуть утримувати Херсон. Хіба Путін знову буде волати про ядерну зброю", - підсумував офіцер.

Ситуація на півдні України

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники 23-27 вересня провели на окупованих частинах чотирьох областей України псевдореферендуми. У Херсонській та Запорізькій – про вихід зі складу України та приєднання до Росії, у Донецькій та Луганській – про приєднання до РФ.

4 жовтня в оперативному командуванні "Південь" офіційно підтвердили звільнення 8 населених пунктів на Херсонщині.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська армія здійснює на півдні України доволі швидкий і потужний рух у межах поточної оборонної операції - за тиждень звільнено десятки населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: