Росія застосовує проти України бойові машини "Термінатор" / скріншот

Російські бойові машини підтримки танків (БМПТ) "Термінатор" кардинально не змінили ситуацію на жодному з напрямків фронту в Україні.

"Вони нічого кардинально не змінили на жодному напрямку. Горить він точно так само, як і Т-90. Що Т-90, що "Термінатор" Javelin та NLAW все одно", - заявив військових експерт Олег Жданов.

За його словами, у РФ залишилося дуже мало "Термінаторів", оскільки їх всього було зроблено 19 одиниць, а виробництво сьогодні зупинено:

Відео дня

"Вони не виробляються сьогодні серійно, не виробляються взагалі. З причини того, що не було замовлення, а зараз відновити виробництво через відсутність комплектуючих неможливо".

Жданов зазначив, що у "Термінаторів" ходова частина від танків Т-90, а замість башти - вогневий модуль, на якому розміщені дві автоматичні гармати 30-мм.

БМПТ "Термінатор" - загальна інформація

"Термінатор" - російська бойова машина підтримки танків. Призначена для дії у складі танкових формувань з метою ураження протитанкових засобів противника. У машин є можливість вражати на ходу і з місця танки, БМП та інші високозахищені цілі.

За даними з відкритих джерел, роботи зі створення БМПТ почалися у середині 1980-х років. Перший варіант машини був зроблений на базі танка Т-72А.

До складу екіпажу БМПТ входять 5 осіб - командир, навідник, механік-водій і два оператори курсових гранатометних установок.

Захист машини у цілому дорівнює рівню захисту танка Т-90А, навіть перевершує його через застосування динамічного захисту "Релікт".